MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
gerektiği kadar un
harç için:
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı tahin
yarım çay bardağı pekmez
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler kıvamını bulana kadar yoğurulur. Tezgaha un serpilip hamur olabildiğince açılır. Birbirine boca edilmiş harç malzemeleri, açılan hamurun üzerine yedirilip rulo yaparak sarılır. Bir bıçak yardımıyla iki parmak enliliğinde kesilen hamurlar dik olarak yağlanmış tepsiye dizilir. 180c ısıtılmış fırında hamuru pişine kadar bekletilir. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder